Γνωρίστε την ομάδα μας

H ομάδα της Γης των ανθρώπων (Terre des hommes Hellas) εργάζεται στα κεντρικά μας γραφεία στην Αθήνα υλοποιώντας προγράμματα για παιδιά και οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.  

Έχοντας εργαστεί στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρωπιστικής βοήθειας για περισσότερα από 14 χρόνια, η Λήδα λέει ότι ήταν τυχερή που συνεργάστηκε με εμπνευσμένους επαγγελματίες και ακτιβιστές από διαφορετικές περιοχές σε όλο τον κόσμο στους τομείς του φύλου, της καταπολέμησης των διακρίσεων, της βίας με βάση το φύλο, της δικαιοσύνης, της μετανάστευσης και των δικαιωμάτων των παιδιών. Έγινε μέλος της Terre des hommes στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2020 ως αναπληρώτρια διευθύντρια και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με όσα έχει επιτύχει η οργάνωση στην Ελλάδα και την περιοχή στον τομέα της προστασίας και διασφάλισης των παιδιών, της μετανάστευσης και της πρόσβασης των παιδιών στη δικαιοσύνη.

Επικοινωνία:  leda.avgousti@tdh.ch

Leda Avgousti
Λήδα Αυγουστή
Διευθύντρια Tdh Hellas

Η Ελευθερία ξεκίνησε να εργάζεται με την ομάδα της Tdh Hellas το 2017 ως κοινωνικός επιστήμονας στη ομάδα παιδικής προστασίας, υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες και παιδιά στα πλαίσια της προσφυγικής κρίσης. Με ειδίκευση στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων και  εκτενή εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων  για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,  σήμερα  εργάζεται ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για την Terre des hommes Hellas, επιδιώκοντας μέσα από αυτό το ρόλο την προαγωγή της Παιδικής Προστασίας και της Διασφάλισης Παιδιού, τόσο σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και σε επαγγελματίες στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Eπικοινωνία: eleftheria.aravidou@tdh.ch

Eleftheria Aravidou
Ελευθερία Αραβίδου
Συντονίστρια Ψυχοκοινωνικών Προγραμμάτων

Η Παναγιώτα εντάχθηκε στην Tdh τον Οκτώβριο του 2020 ως Επικεφαλής της Ομάδας Δικηγόρων στο Πρόγραμμα Παιδικής Προστασίας για άτομα που μετακινούνται. Είναι δικηγόρος εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και κάτοχος διεπιστημονικού MSc  Youth Justice από το Queen's University του Μπέλφαστ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με ανηλίκους από ευάλωτες ομάδες και πρόσφυγες, κυρίως ασυνόδευτα και χωρισμένα παιδιά,  όπως και για οικογένειες με παιδιά σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Επίσης εργάζεται σε υποθέσεις ασύλου, οικογενειακής επανένωσης, επιμέλειας και προστασίας παιδιών. Σήμερα είναι Συντονίστρια Προγραμμάτων για τα έργα Πρόσβασης στη Δικαιοσύνη της Tdh Hellas.

Eπικοινωνία: panagiota.kanellopoulou@tdh.ch

Panagiota Kanellopoulou
Παναγιώτα Κανελλοπούλου
Συντονίστρια Προγραμμάτων Πρόσβασης στη Δικαιοσύνη

Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην Ψυχολογία, ο Γιώργος έχει μακρά εμπειρία σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς. Έχει εργαστεί κυρίως στον τομέα της ψυχικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης καθώς και στον συντονισμό έργων με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και το Solidarity Now. Εντάχθηκε στην ομάδα της Terre des hommes Hellas το 2022 ως Συντονιστής Προγραμμάτων Παιδικής Προστασίας.

Επικοινωνία: george.kanaris@tdh.ch

George Kanaris
Γιώργος Κανάρης
Συντονιστής προγραμμάτων παιδικής προστασίας

Ο  Άγγελος Σινάνης εντάχθηκε στην Terre des hommes Hellas τον Ιανουάριο του 2023, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 13 έτη συνεχούς απασχόλησης στον ανθρωπιστικό χώρο. Είναι οικονομολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στο χρηματoοικονομικό, τραπεζικό και λογιστικό τομέα και μέλος του οικονομικού επιμελητηρίου της Ελλάδας. Εργάζεται στην οργάνωση ως υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης τοπικών και διεθνών προγραμμάτων.

Eπικοινωνία: angelos.sinanis@tdh.ch

Angelos Sinanis
Άγγελος Σινάνης
Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης

Η Μαρία εντάχθηκε στην ομάδα της Terre des hommes Hellas το 2021 ως Caseworker στο Πρόγραμμα Παιδικής Προστασίας, υποστηρίζοντας προσφυγικό πληθυσμό στα Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας στο Λαύριο και στο Σχιστό. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και διπλώματος εξειδίκευσης στη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία. Με πολυετή εμπειρία στον ανθρωπιστικό τομέα, είναι έντονα προσηλωμένη στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των νέων που έρχονται σε επαφή με το νόμο, των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, των ασυνόδευτων ανηλίκων. Αυτή τη στιγμή είναι Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων Πρόσβασης στη Δικαιοσύνη.

Επικοινωνία: maria.vlavianou@tdh.ch

Maria Vlavianou
Μαρία Βλαβιανού
Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων Πρόσβασης στη Δικαιοσύνη

Η Αγγελική Παναγάκου εντάχθηκε στην Terre des hommes Hellas τον Μάρτιο του 2020, ενώ για περισσότερο απο 10 χρόνια εργάζεται στον ανθρωπιστικό χώρο σε διεθνείς και ελληνικές οργανώσεις. Είναι Κοινωνική Ανθρωπολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού απο την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Επικοινωνία: angeliki.panagakou@tdh.org

profile
Αγγελική Παναγάκου
Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού

O Παναγιώτης ξεκίνησε να εργάζεται στην Terre des hommes Hellas τον Ιανουάριο του 2024 ως Project Officer. Σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο και την Συμβουλευτική Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ.

Έχει εμπειρία σε εργασία με παιδιά, εφήβους/ ες και ενήλικες τόσο στον τομέα των ανθρωπιστικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, όσο και στο  χώρο της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Οκτώβριο του 2022 παρακολουθεί την Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας.

Επικοινωνία: panagiotis.siokosmitropoulos@tdh.org

Siokos
Παναγιώτης Σιώκος-Μητρόπουλος
Υπεύθυνος Διαχείρισης Προγραμμάτων

Ο Μιχάλης εντάχθηκε στην Terre des hommes Hellas τον Φεβρουάριο του 2024 ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Συνηγορίας. Έχει περισσότερα από 10 χρόνια ενεργής συμμετοχής και εργασίας στην Κοινωνία των Πολιτών σε διάφορους τύπους πρωτοβουλιών (LGBTQI+, Παιδική Προστασία, Περιβαλλον, Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, Youthwork, Ενδυνάμωση και κατάρτιση των Ο.Κοι.Π.). Η πρώτη του επαφή με την κοινωνία των πολιτών έγινε στη Ζιμπάμπουε (Bulawayo), ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία να εργαστεί και να προσφέρει εθελοντική εργασία σε διάφορες οργανώσεις σε θέσεις πεδίου και συντονισμού. Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση διαφόρων προγραμμάτων της ΕΕ, εκστρατειών, εθελοντών, μονάδων συνηγορίας και χάραξης πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του συμμετείχε ενεργά σε εθνικά και διεθνή δίκτυα δημιουργώντας μια σημαντική εμπειρία στην οικοδόμηση συμμαχιών.

Επικοινωνία: michail.vasilakis@tdh.org

Profile Picture of Michalis Vasilakis
Μιχάλης Βασιλάκης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Συνηγορίας

Ο Σταύρος είναι έμπειρος υπεύθυνος προμηθειών με 8 χρόνια εμπειρίας στον ανθρωπιστικό τομέα. Κατέχει αποδεδειγμένο ιστορικό στη βελτιστοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού, στη διαπραγμάτευση συμβάσεων, στη διασφάλιση της υποστήριξης των προγραμμάτων της οργάνωσης και στην έγκαιρη παράδοση ζωτικών πόρων σε καταστάσεις κρίσης. Από τον Απρίλιο του 2023, εργάζεται στην οργάνωση ως υπεύθυνος προμηθειών.

Επικοινωνία: stavros.evangelou@tdh.org


 

Stavros Evangelou
Σταύρος Ευαγγέλου
Υπεύθυνος Προμηθειών