Γνωρίστε την ομάδα μας

H ομάδα της Γης των ανθρώπων (Terre des hommes Hellas) εργάζεται στα κεντρικά μας γραφεία στην Αθήνα υλοποιώντας προγράμματα για παιδιά και οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.  

Η Kirsten είναι η επικεφαλής της Terre des hommes Hellas και επίσης επικεφαλής τηςTerre des hommes Foundation στη Νότια Ευρώπη. Έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε αναπτυξιακές ΜΚΟ, κυρίως με επίκεντρο τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών. Η εμπειρία της περιλαμβάνει διαχείριση και ηγεσία σε επίπεδο χώρας με έμφαση στον στρατηγικό σχεδιασμό, την κινητοποίηση πόρων, την ανάπτυξη ομάδων και έργων. Με μεταπτυχιακά στην Κοινωνιολογία και την Ανάπτυξη από Πανεπιστήμια της Ολλανδίας, έχει εργαστεί σε πολλές χώρες.

Επικοινωνία: kirsten.theuns@tdh.ch

 

Kirsten Theuns
Kίρστεν Θουνς
Διευθύντρια Tdh Hellas, Διευθύντρια Νοτίου Ευρώπης Tdh

Έχοντας εργαστεί στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρωπιστικής βοήθειας για περισσότερα από 14 χρόνια, η Λήδα λέει ότι ήταν τυχερή που συνεργάστηκε με εμπνευσμένους επαγγελματίες και ακτιβιστές από διαφορετικές περιοχές σε όλο τον κόσμο στους τομείς του φύλου, της καταπολέμησης των διακρίσεων, της βίας με βάση το φύλο, της δικαιοσύνης, της μετανάστευσης και των δικαιωμάτων των παιδιών. Έγινε μέλος της Terre des hommes στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2020 ως αναπληρώτρια διευθύντρια και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με όσα έχει επιτύχει η οργάνωση στην Ελλάδα και την περιοχή στον τομέα της προστασίας και διασφάλισης των παιδιών, της μετανάστευσης και της πρόσβασης των παιδιών στη δικαιοσύνη.

Επικοινωνία:  leda.avgousti@tdh.ch

Leda Avgousti
Λήδα Αυγουστή
Υποδιευθύντρια Tdh Hellas

Η Ελευθερία ξεκίνησε να εργάζεται με την ομάδα της Tdh Hellas το 2017 ως κοινωνικός επιστήμονας στη ομάδα παιδικής προστασίας, υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες και παιδιά στα πλαίσια της προσφυγικής κρίσης. Με ειδίκευση στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων και  εκτενή εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων  για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,  σήμερα  εργάζεται ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για την Terre des hommes Hellas, επιδιώκοντας μέσα από αυτό το ρόλο την προαγωγή της Παιδικής Προστασίας και της Διασφάλισης Παιδιού, τόσο σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και σε επαγγελματίες στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Eπικοινωνία: eleftheria.aravidou@tdh.ch

Eleftheria Aravidou
Ελευθερία Αραβίδου
Συντονίστρια Ψυχοκοινωνικών Προγραμμάτων

Η Παναγιώτα εντάχθηκε στην Tdh τον Οκτώβριο του 2020 ως Επικεφαλής της Ομάδας Δικηγόρων στο Πρόγραμμα Παιδικής Προστασίας για άτομα που μετακινούνται. Είναι δικηγόρος εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και κάτοχος διεπιστημονικού MSc  Youth Justice από το Queen's University του Μπέλφαστ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με ανηλίκους από ευάλωτες ομάδες και πρόσφυγες, κυρίως ασυνόδευτα και χωρισμένα παιδιά,  όπως και για οικογένειες με παιδιά σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Επίσης εργάζεται σε υποθέσεις ασύλου, οικογενειακής επανένωσης, επιμέλειας και προστασίας παιδιών. Σήμερα είναι Συντονίστρια Προγραμμάτων για τα έργα Πρόσβασης στη Δικαιοσύνη της Tdh Hellas.

Eπικοινωνία: panagiota.kanellopoulou@tdh.ch

Panagiota Kanellopoulou
Παναγιώτα Κανελλοπούλου
Συντονίστρια Προγραμμάτων Πρόσβασης στη Δικαιοσύνη

Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην Ψυχολογία, ο Γιώργος έχει μακρά εμπειρία σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς. Έχει εργαστεί κυρίως στον τομέα της ψυχικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης καθώς και στον συντονισμό έργων με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και το Solidarity Now. Εντάχθηκε στην ομάδα της Terre des hommes Hellas το 2022 ως Συντονιστής Προγραμμάτων Παιδικής Προστασίας.

Επικοινωνία: george.kanaris@tdh.ch

George Kanaris
Γιώργος Κανάρης
Συντονιστής προγραμμάτων παιδικής προστασίας

Ως υπεύθυνος υλικοτεχνικής υποδομής, ο Παντελής Κούβαρης επιβλέπει την υλοποίηση των δραστηριοτήτων logistics, Προμηθειών και τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών (ICT) για την Terre des hommes στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση των πρακτικών με θεσμικά πρότυπα, πρωτόκολλα και διαδικασίες. Ο Παντελής εντάχθηκε στην ομάδα Tdh το 2016 αρχικά ως υπεύθυνος Logistics υποστηρίζοντας έργα παιδικής προστασίας και στέγασης που επικεντρώθηκαν στη μετανάστευση. Πριν γίνει μέλος της Terre des hommes εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανολόγος Μηχανικός και ερευνητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Eπικοινωνία: pantelis.kouvaris@tdh.ch

Pantelis Kouvaris
Παντελής Κούβαρης
Υπεύθυνος Logistics