Ανακοίνωση Λήξης Προγράμματος “Just Us”

Λογότυπο Προγράμματος Just Us

Με την συνάντηση αποτίμισης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/02/2024 σηματοδοτήθηκε το τέλος του προγράμματος “Just-Us: Towards a child-friendly justice system in Greece” με δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του έργου ήταν η παροχή υποστήριξης σε γονείς/κηδεμόνες παιδιών που έρχονται σε επαφή με το νόμο. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του προγράμματος διοργανώθηκαν ομαδικές συνεδριές ψυχοεκπαίδευσης, αλλά και ομάδες αλληλοϋποστήριξης και αλληλομόρφωσης γονέων με αντίστοιχες εμπειρίες.  

"Τα πέρασα όλα μόνη μου" Μ.Δ. - Γονέας παιδιού με παραβατικές συμπεριφορές. 

Η παραπάνω φράση ωφελούμενης σε προηγούμενη δράση της οργάνωσης συνοψίζει την μεγάλη ανάγκη στο κομμάτι της υποστήριξης των γονέων, αλλά και της δημιουργίας ομάδων αλληλοβοήθειας που είχε διακρίνει η ομάδα της Terre des hommes Hellas μέσα από την έρευνα και εμπειρία στην εργασία μαςστο πεδίο τα τελευταία 5 χρόνια.  

"Η ολοκλήρωση του προγράμματος μας αφήνει πολύ πιο πλούσιους σε γνώση και εμπειρία, η δημιουργία δικτύων αλληλοενδυνάμωσης και αλληλομάθησης είναι μια καταγεγραμμένη ανάγκη στην οποία θέλουμε να επενδύσουμε πολύ" Παναγιώτα Κανελλοπούλου υπεύθυνη προγράμματος.  

"Η ανάγκη να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα με μια πιο σταθερή διάρκεια για εμάς είναι μια σπουδαία προοπτική, όλοι οι γονείς που συμμετείχαν στις ομάδες έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν"  Νάντια Ρωμανίδου Προισταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Θεσσαλονίκης - Συνεργάτιδα στο πρόγραμμα.  

Με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάστηκε στην τελική εκδήλωση του προγράμματος "Just Us" ο Σύντομος Οδηγός για Γονείς/Κηδεμόνες με παιδιά που εκδηλώνουν Παραβατικές Συμπεριφορές ή/και είναι Επαφή με τη Δικαιοσύνη.  

Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 ατόμων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη άλλα και την υπόλοιπη Ελλάδα σε ομάδες γονέων,ατομικές συνεδρίες με γονείς, ενημερωτικές συναντήσεις καθώς και σε εκπαιδευτική ημερίδα. 

Η συνέχιση αυτού του έργου στο μέλλον αποτελεί προτεραιότητα για την Tdh Hellas, καθώς βλέπουμε τα τεράστια κενά και τις ανάγκες υποστήριξης των γονέων/κηδεμόνων που έχουν αντίστοιχα βιώματα διαχείρισης παραβατικών συμπεριφορών και εμπλοκής με τη δικαιοσύνη. 

Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία και την εξαιρετικά σημαντική συμβολή του Πρόγραμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην υλοποιήση του προγράμματος.